- Aquest tema té 8 opinions i 7 respostes.
-
AutorEntrades
-
febrer 24, 2025 a les 3:10 pm #3961
Preguntes dels usuaris
Sóc novell a la cuina però m’agradaria aprendre a preparar plats catalans que no siguin massa complicats. M’encantaria sorprendre els meus amics amb algun àpat tradicional que no requereixi tècniques molt avançades.
febrer 24, 2025 a les 11:23 pm #3990Bet Bruguera
ParticipantUna recepta fàcil i deliciosa és el pa amb tomàquet! Només necessites pa de pagès, tomàquets madurs, oli d’oliva, sal i, si vols, una mica d’embotit. Talla el pa, frega’l amb tomàquet, afegeix oli i sal i ja ho tens. També pots preparar una truita de patates, és un clàssic que sempre triomfa. Només necessites ous, patates, oli i sal. Fregir les patates, batre els ous i barrejar-ho tot per cuinar una truita. Senzill i infal·lible! 🍅🥖
febrer 25, 2025 a les 4:58 am #3991Violeta Ametller
ParticipantPodries provar de fer escalivada, que és molt fàcil. Només necessites albergínia, pebrot vermell i ceba. Ho poses tot al forn fins que estigui tendre, ho peles i ho amaneixes amb oli, sal i pebre. És molt tradicional i no requereix cap tècnica complicada. Tmb pots afegir anxoves o tonyina si vols donar-li un toc especial. Prova-ho i m’expliques!
febrer 25, 2025 a les 6:37 am #3992Aina Serra
ParticipantSi vols fer alguna cosa que sigui fàcil i que surti sempre bé, fes una esqueixada de bacallà. No cal cuinar gaire: bacallà dessalat, tomàquet, ceba, olives negres i un bon raig d’oli d’oliva. Tot tallat petit i ben amanit. És perfecte per compartir amb amics i no té complicació cap! Potser no és tan coneguda com el pa amb tomàquet, però és igual de deliciosa. I si no t’agrada el bacallà, sempre pots fer una bona botifarra amb seques, que també és un clàssic fàcil de preparar. Ja veuràs que la cuina catalana té molt per oferir sense complicar-se la vida
febrer 25, 2025 a les 8:10 am #3993Xabier Gallardo
ParticipantUn altre plat català que és senzill i saborós és el “trinxat de la Cerdanya”. Només necessites patates, col, all i una mica de cansalada o botifarra. Bull les patates i la col, aixafa-ho tot junt, salta-ho amb all i trossos de cansalada. És una recepta reconfortant i fàcil de preparar, ideal per als mesos freds. Un plat que realment representa la cuina de muntanya i és perfecte per compartir amb els amics. Experimenta amb les proporcions fins que trobis el teu punt ideal i gaudeix d’una recepta tradicional que sempre agrada
febrer 25, 2025 a les 8:26 am #3995Lua Molina
ParticipantUn altre plat fàcil i que sempre em salva és el “suquet de peix”. Amb peix blanc, patates, tomàquet i una mica de fumet, tens un guisat saborós i tradicional. És una recepta que pots personalitzar segons el que tinguis a casa, i sempre queda bé!
febrer 25, 2025 a les 8:40 am #3996Agusti Larrea
ParticipantUn plat que em va sorprendre per la seva senzillesa i sabor és la samfaina. Només cal tallar pebrot, albergínia, carbassó i ceba, i sofregir-ho tot a foc lent amb una mica de tomàquet triturat. Ho vaig provar un dia que tenia verdures de temporada, i el resultat va ser espectacular. El millor és que pots menjar-la com a guarnició o com a plat principal amb ou ferrat o bacallà. La textura i el gust són increïbles! 🍆🍅
febrer 25, 2025 a les 8:41 am #3994Sebastian Vilanova
ParticipantM’encanta la idea que va proposar la Bet Bruguera del pa amb tomàquet, és tan senzill però sempre agrada! I per complementar, la Violeta Ametller té raó amb l’escalivada, és un plat que no requereix massa esforç i té un sabor autèntic. Pots combinar el pa amb tomàquet amb l’escalivada i tindràs un àpat ben complet i tradicional. Si vols afegir una mica de proteïna, segueix el suggeriment de la Aina Serra i afegeix una mica de bacallà a la barreja. Aquesta combinació és ideal per sorprendre els amics i gaudir d’un bon àpat català!
-
AutorEntrades
- Heu d'iniciar sessió per repondre a aquest tema.